Kategórie
 
 
 
 
 

Matematická a finančná gramotnosť

Počas roku 2020 sme sa zamerali na dve hlavné oblasti vzdelávania a to zvyšovanie úrovne matematickej gramotnosti na I. stupni ZŠ a finančnej gramotnosti na II. stupni ZŠ.

V spolupráci a podporou Hl. mesta SR Bratislava a niektorými mestskými časťami Bratislavy sme sa zapojili do viacerých projektov. Spolu sme podporili 14 základných škôl, 130 pedagógov a 1850 žiakov!

Počas I. vlny mimoriadnej situácie, kedy sa prechádzalo na dištančné vyučovanie sme sa  zamerali na deti I. stupňa a pripravili sme učebné pomôcky online, ktorými si môžu hravou formou precvičiť a upevniť základné matematické spoje.

Hravá forma učenia sa pre svoju schopnosť zaujať dlhodobo preukazuje ako najefektívnejšia. Prostredníctvom aplikácie Autokorektívnych kartičiek určených na precvičovanie znalostí z matematiky sme ponúkli unikátny obsah, ktorý podnecuje žiakov k lepšej sústredenosti a látku si ľahšie osvoja. Aplikujeme princíp matematizácie - tzv. krokovanie, kedy si dieťa musí jednotlivé kroky zapamätať, spojiť si rozličné súvislosti a až následne zvoliť správny výsledok, ktorý aplikácia napokon sama skontroluje.

Vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti je dôležitou témou pre mladých ľudí a je potrebné sa jej venovať systematicky. Ako sa naučiť správne hospodáriť s peniazmi? To bola  hlavná myšlienka projektu pre žiakov 7. ročníka. Zameriavali sme sa na reálne situácie z každodenného života, s ktorými sa žiaci bežne stretávajú - od použitia vreckového na svoje vlastné potreby až po podielanie sa na rodinnom rozpočte. Žiakom sme ukázali ako funguje rodinný rozpočet, koľko stoja energie, telefonovanie a iné potreby každodenného života, ako si plánovať výlety a dovolenky alebo čo a koľko je potrebné na samostatné vedenie domácnosti.

Nové výzvy náš čakajú aj v roku 2021. Sme pripravení na ďalšiu spoluprácu v oblasti podpory vzdelávania pedagógov a žiakov, ktorá je našou prioritou. Máte záujem o finančné vzdelávanie  alebo hľadáte nové formy učenia? Napíšte nám.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
###newsletter pop up
Plná (Desktop) verzia