Kategórie
 
 
 
 
 

Vytúžené leto 2:hlavne (nie) učenie

Po desiatich mesiacoch lavíc a učebníc sme sa opäť raz dočkali toho najobľúbenejšieho obdobia v roku. A to vravím nielen o žiakoch, ale aj o rodičoch a učiteľoch. Letné prázdniny sú obdobím kúpania a bazénov, zmrzliny, dovoleniek, najrôznejšieho oddychu a zábavy. Je to aj obdobie príležitostí a voľného času, kedy si mnohí môžu dovoliť venovať sa tomu, čomu sa predtým venovať nemohli.

Obdobie nových záľub a koníčkov, prvých prác a nových projektov. Leto je obdobie učenia sa pre zábavu.

Mnohí by možno nesúhlasili, ale veríme tomu, že leto je to najlepšie obdobie učiť sa a získavať skúsenosti, najmä pokiaľ sme študentami. Hravá, voľná, oddychová nôta leto priam samé ponúka množstvo príležitostí na hravé a praktické učenie.

Viacerí študenti v týchto dňoch začínajú vo svojich prvých brigádach, dostávajú svoje prvé výplaty a učia sa s nimi hospodáriť. Je to dôležitý míľnik dospievania a vzdelania. V praxi však mnohí ľudia všetkých vekových kategórií, vrátane tých, ktorí sú s deťmi a dospievajúcimi v priamom kontakte, nemajú dostatočné poznatky.

Práve v tomto priestore finančného vzdelávania cítime v ABCedu veľkú medzeru, ktorej sa pokúsime pomôcť. Finančné vzdelávanie aj hravé učenie sú témy veľmi blízke nášmu srdcu a venovať sa im budeme aj počas leto. Snáď vám tak môžeme pomôcť naučiť sa niečo viac a predísť tak letným skúsenostiam, ktoré budú menej zábavné a príjemné.

Cez kvízy a zrozumiteľne sprostredkované informácie sa vám pokúsime ukázať, že svet financií vôbec nie je taký desivý a mätúci, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Je to niečo, čo by malo byť dostupné a zrozumiteľné každému, pretože od toho závisí mnoho.

Nech je teda vaše letné učenie hravé, zábavné a v prvom rade príjemné a obohacujúce. A samozrejme – nezabudnite si aj oddýchnuť pred ďalším, nepochybne skvelým školským rokom.

Krásne leto všetkým

praje celý tím ABCedu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
###newsletter pop up
Plná (Desktop) verzia